Web-aplikacija i poslužiteljski sustav za obiteljska poljoprivredna gospodarstva : završni rad - Pipalović, Vesna (V. Pipalović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad se sastoji od dva dijela, teorijskog i praktičnog. Teorijski dio pruža uvid u IoT tehnologije te moguću primjenu tih tehnologija i njihov utjecaj na razvoj rješenja pametne poljoprivrede dok je u praktičnom dijelu napravljena web-aplikacija za obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja omogućuje vođenje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva te oglašavanje proizvoda za prodaju krajnjim korisnicima.