Procjena performansi usluga strujanja igara uživo na osnovu analize kriptiranog prometa uporabom metoda strojnog učenja : završni rad - Planinić, Blaž (B. Planinić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Strujanje video igara uživo putem platforme Twitch.tv jedna je od najpopularnijih aktivnosti na Internetu danas. Stoga je bitno da ta aktivnost i usluga budu što bolji. Često se zna dogoditi da te usluge imaju problema, odnosno da je iskustvena kvaliteta korisnika koji gleda video zapis uživo loša. Ti podaci koji utječu na iskustvenu kvalitetu su u mrežnom prometu kripitirani, te ne postoji mogućnost njihovog pregleda u mreži, već samo na aplikacijskoj razini. Stoga, u ovom radu je u laboratorijskom okruženju ispitano do koje je mjere podatke s aplikacijske razine moguće procijeniti na temelju podataka s mrežne razine pomoću metoda strojnog učenja. Dobiveni rezultati govore da je podatke s aplikacijske razine moguće procijeniti u relativno velikoj točnosti pomoću određenih mrežnih atributa generiranjem modela strojnog učenja.