Matematički model PCFV sustava NE Krško za program RELAP5 : završni rad - Pošta, Borna (B. Pošta, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U posljednjih nekoliko desetljeća povećali su se sigurnosni standardi u nuklearnim elektranama. To je uzrokovalo preinake na starim nuklearnim elektranama kako bi se povećala razina sigurnosti. Jedna od preinaka koja se provodi ugradnja je PCFV sustava. PCFV sustav omogučava kontrolirano smanjenje tlaka unutar zaštitne posude kako bi se očuvao integritet zaštitne posude i spriječio negativan utjecaj na okoliš. Ovaj rad bavi se modeliranjem takvog sustava koji je ugrađen u Nuklearnu elektranu Krško. Termohidraulički model PCFV sustava za RELAP5 ugrađen u Nuklearnu elektranu Krško u stanju je simulirati uvjete rada PCFV sustava.