Brzi pregled baze podataka peptida : diplomski rad - Radoš, Tijan Tomislav (T. Radoš, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Strukture proteina u domeni bioinformatike su dosta jednostavne strukture koje se sastoje od svega par atributa. Ako ih razdijelimo enzimom tripsinom, dobivamo peptide, koji imaju svoju jedinstvenu masu I prisutni su u više različitih proteina. Takve strukture lako je organizirati kada je u pitanju organizacija baze podataka. Naime, pregled tih podataka je spor zbog velike količine podataka od nekoliko milijardi zapisa peptida. Ovaj rad istražuje I implementira brzi pregled baze podataka peptida, pri čemu je pažnja posvećena indeksiranju, sažimanju, fizičkoj organizaciji, replikaciji i fragmentaciji. Kroz razne tehnologije, rad istražuje slučajeve relacijske, key-value i distribuirane relacijske baze podataka uz popratne rezultate i konačni izvještaj.