Dinamički FM-indeks : završni rad - Radović, Matej (M. Radović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Dinamički FM-indeks jest poboljšana verzija potpunog i samostojećeg FM-indeksa. Dinamički FM-indeks je struktura podataka često korištena u bioinformatici jer omogućuje učinkovito traženje podniza u tekstu koji može biti mijenjan tijekom vremena. Opisana verzija dinamičkog FM-indeksa bazira se na dinamičkoj Burrows-Wheelerovoj transformaciji i dinamičkim stablima valića.