Klasifikacija objekata za promatranje djetetovog ponašanja u kontekstu dijagnostike autizma putem pristupa dubinskog učenja : diplomski rad - Presečan, Mihael (M. Presečan, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad postavlja temelje za novi zadatak u ADORE protokolu - Free-play analize. Ključni problem kojega je potrebno riješiti je izraditi precizan, robustan i brz detektor objekata. Ovaj rad razmatra pristup dubokog učenja glede detekcije i klasifikacije objekata u zadatku praćenja ponašanja djeteta. Ovaj zadatak se primjenjuje u kontekstu dijagnoze autizma, koji se oslanja na ADOS protokol sa svojim standardiziranim igračkama. Ponašanje djeteta se odred̄uje pomoću djetetove igre sa igračkama, te za potrebe detekcije standardiziranog seta igračaka i djeteta, razvijen je novi skup podataka. Takod̄er, u ovom radu su se razvili algoritmi i mehanizmi za odred̄ivanje djetetove pažnje na temelju igračaka s kojima se dijete igra. U ovom se radu raspravlja o izazovima s kojima se susretalo tokom rada i takod̄er sa rješenjima istih, te se otvara prostor za nastavak razvoja robusnog i preciznog sustava za analizu pažnje djeteta.