Izgradnja meteorološke postaje korištenjem tehnologija za Internet stvari : diplomski rad - Presečki, Nikola (N. Presečki, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad prikazuje izgradnju meteorološke postaje koristeći poznati Raspberry Pi uređaj. Također, prikazana je integracija napravljene postaje u okruženje Internet stvari koristeći IBM-ove softverske produkte, Watson IoT i Bluemix. Podatke koji se nađu na IBM-ovoj platformi moguće je obraditi te objaviti nekim vanjskim servisima. U tu svrhu je napravljena integracija s poznatim meteorološkim servisima (OpenWeatherMap, UndergroundWeather) koji te podatke mogu iskoristiti u svoje svrhe.