Raspoznavanje objekata uporabom umjetnih neuronskih mreža : završni rad - Prester, Dominik (D. Prester, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Raspoznavanje objekata na slici problem je domene raspoznavanja uzoraka. Objekti na slici su reprezentirani uzorcima, a neuronske mreže rade na principu analiziranja i učenja uzoraka. Konvolucijske neuronske mreže posebna su vrsta neuronskih mreža za koje se pokazalo da jako dobro rješavaju ovakve probleme.