Estimation of moving agents density in 2D space : master thesis - Polić, Marsela (M. Polić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Radom na zadatku potrebno je korištenjem strojnog učenja i fuzije podataka sa senzora razviti metodu za procjenu broja agenata u dvodimenzionalnom prostoru. Mjerenje prisutnosti agenata obavlja se skupom infracrvenih senzora udaljenosti. Model agenta i model senzora potrebno je izraditi u Matlab okruženju. Valjanost metode i točnost procjene prisutnosti potrebno je ispitati simuliranjem i usporediti s podacima dobivenim eksperimentalno na grupi pčela. Razmotriti implementaciju predložene metode na ugradbenom računalu za rad u realnom vremenu.