Fizikalno temeljen model sjenčanja : diplomski rad - Ratković, Jure (J. Ratković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Fizikalno utemeljeno iscrtavanje je definirano. Dani su osnovni kvalitativni opisi interakcije svjetla i materijala. Fizikalno utemeljeni modeli sjenčanja, te njihove matemati čke formulacije su komentirane. Tehnike ugradnje fizikalno utemeljenog iscrtavanja i osvjetljenja temeljenog na slikama su objašnjene.