Tehnike zaštite mobilnih aplikacija tijekom njihova korištenja : završni rad - Rački, Lea (L. Rački, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Mobilne aplikacije u današnje vrijeme imaju vrlo široku primjenu u svakom aspektu našeg svakodnevnog života te rukuju vrlo osjetljivim informacijama. Sigurnost mobilnih aplikacija vrlo je bitna kako bi naši osobni podaci bili sigurni. kako bi se izgradio što sigurniji sustav, treba što točnije definirati njegove slabosti i moguće prijetnje. Model prijetnje je dokument koji pomaže u planiranju ispravih sigurnosnih rješenja za ranjivi sustav. Jedan od pristupa zaštite aplikacije je korištenje tehnika zažtite mobilnih aplikacija tijekom njihova izvođenja. Neke od tehnika zaštite su detekcija root-anog uređaja i detekcija prisutnosti alata za otklanjanje pogrešaka u kodu. One nisu same po sebi efikasne ali otežavaju proces reverznog inženjerstva.