Model dubokog učenja za određivanje očitanih baza dobivenih uređajem za sekvenciranje MinION : diplomski rad - Ratković, Marko (M. Ratković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Uređaji za sekvenciranje MinION tvrtke Oxford Nanopore Technologies su pristupačni i prenosivi što ih čini pogodnim za razne primjene. Uređaj omogućuje sekvenciranje očitanja velikih duljina ali većeg postotka greške u odnosu na prethodne tehnologije. Cilj ovog diplomskog rada je pokazati da trenutna pogreška nije uzrokovana isključivo metodom sekvenciranja, već i programskim alatima koji se koriste za očitavanje baza te je pogrešku moguće smanjiti korištenjem metoda dubokog učenja.