Upravljanje velikim skupovima podataka u sustavu senzora e-Zdravstva : diplomski rad - Radnić, Andrea (A. Radnić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog diplomskog rada bila je osmišljavanje sustava za upravljanje velikim skupovima podataka dobivenih kroz sustav senzora MySignals. Kako bi se ispunio zadatak, bilo je potrebno osmisliti arhitekturu transakcijske baze podataka za pohranjivanje mjernih parametara senzora te korisnih informacija koje idu uz njih. Isto tako je bilo potrebno implementirati i bazu privremenog područja, a potom i skladište podataka. Također je u sklopu rada osmišljen i kompletan ETL proces za izvlačenje, transformaciju te učitavanje podataka i to prvo iz transakcijske u privremenu bazu, a zatim iz privremene baze u skladište podataka. Kako bi podaci ostali ažurirani u skladištu podataka, ETL proces se treba periodički izvršavati u nekom razdoblju. Rezultat rada je uspješno izveden sustav upravljanja podacima, koji kao završni proizvod korisniku prezentira skupljene podatke na njemu privlačan i razumljiv način kroz interaktivno sučelje.