Strojno učenje u modnoj industriji : završni rad - Rosandić, Nika (N. Rosandić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom se radu, teorijski i praktično, razmatra primjena strojnog učenja u modnoj industriji. U teorijskom dijelu predstavljaju se problemi modne industrije koji se mogu riješiti strojnim učenjem. Uvodi se strojno učenje i njegove grane te duboko učenje i neuronske mreže. Detaljnije se obrađuju generativne kontradiktorne mreže. U praktičnom se dijelu analizira model pretvorbe skice cipele u stvarnu sliku cipele. Objašnjen je algoritam konvolucijskih generativnih kontradiktornih mreža kao trenutno najbolje rješenje takvog problema umjetne inteligencije, njihovo treniranje i testiranje. Analizirana mreža trenirana je na jednom skupu slika cipela, te potom testirana na dva različita skupa.