Prepoznavanje emocija mjerenjem otkucaja srca : završni rad - Rozić, Ivana (I. Rozić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu rješavanja zadatka Završnog rada projektiran je sklop za mjerenje pulsa, izrađeno kućište za prst te je provedena analiza i ispitivanje. Sklop radi na principu odašiljanja i primanja infracrvene svjetlosti koja se odbija od arterijsku krv, koja prolazi vrhom prsta te pribavlja informaciju o količini krvi koja je prošla prstom. Informacija se dalje sklopovski obrađuje i spaja na Arduino. Pokretanje se vrši programskim kodovima u Arduino Softwareu i Processingu. Izrađeno je kućište i potom se pristupilo istraživanju. Istraživanje je potvrdilo hipotezu o ovisnosti otkucaja srca i emocija. Različite emocije izazivaju promjenu frekventnosti i snage rada srca.