Mutacijsko testiranje Simulink modela i ocjena kvalitete testnih skupova : diplomski rad - Rubil, Ivan (I. Rubil, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Mutacijsko testiranje vrsta je ocjenjivanja kvalitete skupa testova. Alat Simultate sastavljen je od Python i Matlab dijela i implementira mutacijsko testiranje Simulink modela. U Simulink model se ugrađuju predefinirani blokovi koji će modelirati mutacije. Takve će se mutacijske blokove moći aktivirati i time pretvoriti model u mutant. Skupom testova se zatim testira svaki mutant i u konačnici izračunava adekvatnost skupa testova.