Približni algoritam za brzo računanje poravnanja dvaju dugačkih nizova : završni rad - Sodić, Filip (F. Sodić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Globalno poravnanje genoma važan je problem genomike. Zbog duljine genoma, računanje optimalnog puta poravnanja točnim algoritmima dinamičkog programiranja računalno je neizvedivo. Cilj ovog rada predstavljanje je i implementacija heurističkog algoritma poravnanja temeljenog na tehnikama traženja predstavnika i procjene Jaccardovog koeficijenta sličnosti skiciranjem.