Otkrivanje točkastog polimorfizma : završni rad - Segarić, Lucija (L. Segarić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad bavi se tematikom otkrivanja točkastog polimorfizma. Objašnjen je pojam točkastog polimorfizma te je napravljena kategorizacija točkastih polimorfizama. Također su opisane jedne od danas najviše korištenih baza podataka koje sadrže genetičke varijacije, pa tako ujedno i točkaste polimorfizme. Ukratko su navedene i opisane metode za otkrivanje točkastih polimorfizama u biološkom smislu, a opisano je nekoliko računalnih programa koji otkrivaju točkaste polimorfizme unutar genoma i/ili predviđaju efekte pronađenih točkastih polimorfizama. U sklopu rada razvijen je i računalni program SNPector koji otkriva točkaste polimorfizme unutar genoma te je detaljnije opisana njegova implementacija u kojoj su korištene metode strojnog učenja te je prikazan način korištenja programa.