Web aplikacija za pregled video sadržaja na zahtjev s podrškom za prilagodljivo strujanje : završni rad - Slovjak, Karlo (K. Slovjak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: HAS je tehnologija koja implementira strujanje višemedijskog sadržaja korištenjem protokola HTTP. MPEG-DASH standardizacija te tehnologije čineći je dostupnom svima i omogućavajući njen daljnji razvoj. Objašnjeni su koncepti MPEG-DASH-a i njegovih dijelova relevantnih za ovaj rad. Opisana je open source implementacija standarda MPEG-DASH u obliku dash.js, rješenja razvijenog od strane DASH Industry Forum. Također, opisan je i način pripreme višemedijskog sadržaja sukladnog MPEG-DASH standardu te je i potkrijepljen primjerima. Na kraju je opisan algoritam prilagodljivog strujanja dash.js-a te je napravljeno testiranje u laboratoriju s ciljem opažanja rada algoritma u različitim mrežnim uvjetima, kao što su promjenjiva propusnost, gubitak paketa i kašnjenje paketa. Rezultati su objašnjeni i grafički prikazani te je i obraćena pažnja na odnos rezultata i iskustvene kvalitete.