Matlab model LTE odašiljača radijske bazne postaje : diplomski rad - Soldo, Marija (M. Soldo, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se modelom LTE odašiljača radijske bazne postaje. Prikazane su osnovne značajke LTE sustava i arhitektura LTE mreže. LTE je mobilna širokopojasna pristupna tehnologija, koja predstavlja rješenje za podršku velikim brzinama prijenosa. Opisana je OFDM modulacija, te OFDM tehnika višestrukog pristupa u LTE i njeni osnovni principi. LTE koristi OFDMA na silaznoj vezi, a SC-FDMA na uzlaznoj vezi. Obrađena je arhitektura osnovnog modela LTE odašiljača i razmotrena su njegova obilježja. U programskom paketu Matlab implementiran je model LTE odašiljača radijske bazne postaje.