Primjena kompozicijske distribucijske semantike u zadatku semantičke sličnosti teksta : diplomski rad - Skukan, Luka (L. Skukan, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U zadnjih nekoliko godina, moderni pristupi kompozicijskoj distribucijskoj semantici donijelu su revoluciju u mnoga područja bazirana na semantičkoj sličnosti. U ovom je radu dan pregled tog područja. Izabrano je nekoliko modela i iskušani su na zadacima nadziranog i nenadziranog učenja u području semantike, na tekstovima na hrvatskome jeziku. Posebna pažnja dana je sematičkoj sličnosti teksta. Razvijena je i prikazana pokazna web aplikacija.