Prototip suradnje između davatelja usluge i mrežnog operatora na temelju razmjene odabranih informacija : diplomski rad - Srebot, Sven (S. Srebot, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je ispitati doprinos suradnje između davatelja usluge i mrežnog operatora u korištenju odabranih usluga u Internetu. U sklopu rada opisana je motivacija koju davatelji usluga i mrežni operatori imaju za postizanje suradnje prilikom upravljanja QoE-om. Navedeni su postojeći načini funkcioniranja usluga u Internetu, te su opisani načini na koje je moguće postići suradnju između davatelja usluge i mrežnog operatora prilikom upravljanja QoE-om. Također, u sklopu rada je kroz prototip suradnje između davatelja usluge i mrežnog operatora opisan način na koji se njihova suradnja može odvijati.