Analiza i primjena protokola Lightweight M2M za upravljanje uređajima : završni rad - Šabić, Marina (M. Šabić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu proučen je i detaljno analiziran OMA Leightweight protokol. Opisana je arhitektura protokola te komunikacija između LwM2M poslužitelja i LwM2M klijenta. U radu su opisane razlike i sličnosti LwM2M i drugih protokola, koji imaju sličnu namjenu, i prednosti LwM2M protokola. Napravljena je implementacija protokola na jednostavnom primjeru čitanja podataka sa temperaturnog senzora i njihovo slanje na poslužitelj. Za izvedbu je korišten Arduino Yun, program i programski jezik Processing, Eclipse IDE. Ostvarenje komunikacije LwM2M protokolom napravljeno je zahvaljujući Eclipse Leshanu, Java bibliotekama koje sadrže funkcije za komunikaciju poslužitelja i klijenta.