Sustav za automobilsku kameru visokog dinamičkog opsega temeljen na FPGA sklopu : diplomski rad - Šale, Nikola (N. Šale, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Izrađen je sustav za prihvat i obradu digitalne slike s dvodimenzionalnog senzora Sony IMX390 koji podržava oslikavanje u visokom dinamičkom opsegu. Za razvoj sustava korištena je ZC706 razvojna pločica za Zynq-7000 SoC porodicu sklopova. Zynq-7000 sastoji se od FPGA sklopa i ARM procesorskog sustava integriranih na istom čipu. U FPGA dijelu realiziran je cijeli cjevovod za obradu slike i sustav za prikaz slike na monitoru. Na procesorskom sustavu izvršava se demonstracijska aplikacija koja sekvencijalno uključuje pojedine module cjevovoda u svrhu prikazivanja utjecaja pojedinog modula. Objašnjen je proces otkrivanja greški u radu sustava. Prikazana je mogućnost jednostavne modifikacije sustava zbog fleksibilnosti koje pruža FPGA sklop.