Stablo Bloomovih filtara za spremanje sljedova : završni rad - Škugor, Luka (L. Škugor, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Kako u rješenjima problema pretraživanja sličnih nizova još uvijek postoji mjesta za napredak i poboljšanje, u ovom smo radu istražili jedan novi pristup rješavanju tog problema. Rješenje o kojem je riječ naziva se stablo Bloomovih filtra te nudi poboljšanja nad dosadašnjim metodama pretrage sličnih nizova. Zauzvrat ima i mane, koje su specifične za ovu strukturu, kao što je prezentiranje lažno pozitivnih rezultata.