Ugradbeni računalni sustav za mjerenje kvalitete električne energije : diplomski rad - Štefok, Davor (D. Štefok, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski rad obrađuje temu mjerenja električnih parametara niskonaponske mreže 230/400V, 50 Hz (struje, naponi, prividne, radne i jalove snage, faktora snage, radne i jalove energije) pomoću mikrokontrolera NXP LPC1768 s potrebnim periferijama za punu funkcionalnost. Mjerenje harmoničkog izobličenja je implementirano zbog sve češće pojave viših harmonika u niskonaponskoj mreži. Mjerenje električnih parametara temelji se na mjerenju prave efektivne vrijednosti tri struje i tri napona. Ostali parametri računaju se numeričkom obradom signala. Detaljno je opisan mjerni sustav kojeg čini analogno-digitalna pretvorba, numerička obrada signala, prikaz dobivenih veličina na samom modelu pomoću LCD-a te prikaz dobivenih veličina pomoću web poslužitelja.