Navigacija mobilnog robota za potpuno prekrivanje prostora : diplomski rad - Šelek, Ana (A. Šelek, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Potpuno prekrivanje prostora potrebno je u primjenama razminiranja, čišćenja ili košenja, gdje je cilj da robot svojim alatom prijeđe preko svog zadanog područja. Problem potpunog prekrivanja poznatog prostora svodi se na podjelu prostora na pravokutna polja te nakon toga određivanje putanje koja će proći kroz svako polje točno jednom. Potrebno je implementirati algoritam potpunog prekrivanja prostora mobilnog robota koji će osim optimalnosti imati zahtjev za rad u stvarnom vremenu u slučaju preinaka u prostoru dok robot prati početno isplaniranu putanju. Dodatno je potrebno reducirati broj promjena zaokreta isplanirane putanje kod replaniranja tako da robot zadržava prethodni smjer kretanja, osiguravajući sigurno i glatko gibanje. Algoritam je potrebno implementirati unutar robotskog operacijskog sustava (ROS) te ga provjeriti simulacijski i na stvarnom robotu.