De novo sastavljanje metagenoma koristeći metode za grupiranje očitanja : diplomski rad - Škugor, Luka (L. Škugor, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Kod metagenomskog sastavljanja, suočeni smo s mnogim dodatnim izazovima u odnosu na sastavljanje jednog genoma. U ovom radu, pokušali smo riješiti ove probleme grupiranjem segmenata koje proizvode alati treće generacije za sekvenciranje. U idealnom slučaju, to bi omogućilo korištenje postojećih de novo alata za sastavljanje genoma na metagenomskom uzorku. Naša implementacija grupiranja je donekle poboljšala postojeće alate za de novo sastavljanje kod primjene na metagenomskom uzorku, no još uvijek su potrebna daljnja istraživanja. Izvorni kod rješenja dostupan je na adresi https://github.com/lukadante/rala-cluster.