Energijski kalkulator za izradbu energetskih politika : diplomski rad - Šarac, Andrija (A. Šarac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu napravljen je model za izradbu energetskih politika koji je potom ispitivan i upotrijebljen na energetskom sektoru Republike Hrvatske. Na početku rada su opisani globali, europski i nacionalni energetski i klimatski ciljevi do 2050. U sljedećem poglavlju je objašnjen napravljeni model za izradbu energetskih politika te provedena analiza točnosti s obzirom na poznate podatke hrvatskog energetskog sektora. Poslije je izrađen niz sektorskih studija slučaja i scenarija kroz koje je pokazana praktična uporaba izrađenog alata. Na kraju su izrađena 2 scenarija cijelog energetskog sektora Republike Hrvatske za razdoblje do 2050.