Automatsko testiranje web sjedišta : završni rad - Šarić, Ante (A. Šarić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Usluge digitalnih sadržaja su najčešće podržane raznovrsnim web orijentiranim rješenjima pri čemu se dosljednost prema korisničkim zahtjevima reflektira na unutarnju kompleksnost. Svaki novi zahtjev utječe na izmjene i dopune funkcionalnosti web sjedišta što često zahtjeva raznovrsne i ponovljene provjere prvobitnih funkcionalnosti. Za takve provjere korišten je skup alata za automatsko testiranje Selenium WebDriver koji omogućava testiranje web aplikacija u različitim programskim jezicima. Lako se integrira sa drugim alatima i omogućava istovremeno izvršavanje testnih skripti na više različitih platformi. U ovom radu opisano je automatsko testiranje korisničkog sučelja odabranog web sjedišta te simulacija akcija koje bi korisnik na tom web sjedištu izvršio. Napisani su i implementirani automatski testovi koji glume korisnika kako se registrira, prijavljuje, pretražuje i kupuje proizvode i slično.