Automatsko oblikovanje značajki za klasifikaciju uzoraka evolucijskim računanjem : završni rad - Šarić, Fredi (F. Šarić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Kvaliteta klasifikacije i regresije podataka jako ovisi o značajkama podataka. Postoje puno metoda za koje smanjuju dimenzionalnost ulaznih značajki i koje izlučuju značajke iz ulaznih podataka, ali mali je broj procesa koji taj zadatak automatiziraju. U radu je opisan algoritam Autofeed koji uporabom evolucijskih algoritama automatizira izlučivanje značajki. Rad algoritma prikazana je na primjeru klasifikacije rukom pisanih znakova iz baze MNIST.