Usmjeravanje u programski upravljanoj mreži zasnovano na heurističkoj funkciji puta : završni rad - Šarić, Josip (J. Šarić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U programski upravljanoj mreži (SDN) upravljački uređaj izvodi proces usmjeravanja. Arhitektura takve mreže omogućava implementaciju algoritama usmjeravanja zasnovanog na kvaliteti usluge. U ovom radu dan je pregled postojećih algoritama usmjeravanja s višestrukim ograničenjima, a egzaktni algoritam SAMCRA izveden je u programskom jeziku Java. Provedena je evaluacija tog algoritma u simuliranom okruženju za različite veličine topologije mreže i različit broj ograničenja. Dodatno, idejno je razrađena primjena algoritma SAMCRA u SDN mrežama, koja je ilustrirana na primjeru usluge video strujanja te korištenja protokola HTTP i OpenFlow.