Algoritmi uravnoteženja mrežnog opterećenja u programski upravljanoj komunikacijskoj mreži : završni rad - Štimac, Filip (F. Štimac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Uravnoteženje mrežnog opterećenja važno je za performanse programski upravljane mreže, koja dopušta razvoj i evaluaciju novih algoritama uravnoteženja. U ovom radu opisani su algoritmi temeljeni na funkcijama sažetka, algoritmi sa statički zadanim parametrima i dinamički algoritmi te je predstavljena njihova izvedba u programskom jeziku Java. Dodatno, provedena je evaluacija izvedenih algoritama s obzirom na omjer zahtjeva na propusnost svih tokova paketa na određenom sučelju mrežnog uređaja i nazivne propusnosti tog sučelja.