Pristup modeliranju hidroelektrana u programskom alatu energyPLAN : završni rad - Šobot, Armando (A. Šobot, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu implementirale su se hidroelektrane u model elektroenergetskog sustava napravljenog u programu energyPLAN od strane nekoliko studenata s modula Elektroenergetike. Rad sadrži analizu utjecaja hidroelektrana u EES Republike Hrvatske te su napravljena tri potencijalna scenarija. Korištena je tržišno ekonomska analiza zato što tehnička simulacija daje krive rezultate budući da je fokusirana na proizvodnju iz vlastitih jedinica, a Hrvatska je ovisna o uvozu energije.