Poboljšanje programskog rješenja za učenje kontura grafema hrvatske abecede : završni rad - Šimunić, Toma (T. Šimunić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan postupak nadogradnje aplikacije za svladavanje kontura slova hrvatskog jezika. Analizirane su najnovije aplikacije za učenje slova za hrvatski jezik te je zaključeno da ne postoji ni jedna sa sustavom uspjeha i neuspjeha. Za nadogradnju je korištena platforma Unity u kojoj su kreirani samoglasnici kojima se proširuje trenutna funkcionalnost aplikacije. Prednost aplikacije „Pisalica“ nad ostalim aplikacijama za učenje slova za hrvatski jezik je što metodom alphabet tracing „Pisalica“ ima uvid u ispravnost korisnikovog unosa. Dodatno je omogućena promjena slova unutar scene u kojoj se ispunjava slovo i dodana je mogućnost izlaska iz aplikacije. Grafički element koji se koristi za izlazak iz aplikacije je preuzet s interneta kao open-source datoteka [6] i element za promjenu slova je prepravljen u Adobe Photoshop-u. Skripte su prilagođene u C#-u.