Izgradnja distribucije Linuxa korištenjem okoline Yocto : diplomski rad - Šimić, Valerija (V. Šimić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisani su arhitektura i mogućnosti Yocto okoline za izgradnju distribucije Linux operacijskog sustava. Opisani su postupci uključivanja postojećih i novih sklopovskih platformi u Yocto okolinu te proces stvaranja, konfiguriranja i izgradnje vlastite distribucije operacijskog sustava Linux. Prikazan je postupak stvaranja i uključivanja novih recepata i slojeva u Yocto okolinu. Opisani su glavni dijelovi Linux jezgrenog modula te postupak njegovog dodavanja u Yocto. U sklopu rada su implementirane ogledne aplikacije, koje iz stvorene distribucije putem upravljačkih programa pristupaju LED diodama na GPIO izlazu te su one isprobane na BeagleBone Black i Intel Edison platformama.