Programski okvir za učinkovito testiranje i integraciju višemedijskog višeplatformskog informacijskog sustava : diplomski rad - Šimović, Mate (M. Šimović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi oblikovanjem i implementacijom programskog okvira za učinkoviti razvoj, testiranje i integraciju višemedijskog višeplatformskog informacijskog sustava te reimplementacijom studijskog primjera informacijskog sustava koristeći implementirani programski okvir. Pritom je definirana arhitektura novog sustava, koja se sastoji od klijentskih aplikacija, administracijske web-aplikacije i pozadinskog dijela sustava sa složenom strukturom verzioniranja. U novom programskom okviru implementiran je niz potpuno proširivih gotovih apstraktnih komponenti kroz tri razine modeliranja (referentni informacijski model, arhetipovi, predlošci) i tri aspektna sloja (prezentacijski, aplikacijski i podatkovni). Gotove komponente omogućuju programerima brzu i jednostavnu implementaciju konkretnih komponenti s proizvoljnim funkcionalnostima. Sustav je nakon razvoja ugrađen na poslužitelj koristeći platformu Openshift Origin. Podaci postojećeg sustava su uneseni u novi sustav na automatiziran način. Korisnici postupno počinju koristiti novi sustav ažuriranjem klijentskih aplikacija. Sustav je potrebno održavati dok god se bude koristio.