Evolucija heuristika raspoređivanja za raspoređivanje s ograničenim sredstvima : diplomski rad - Šišejković, Dominik (D. Šišejković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Pronalazak mogućih rasporeda dobre kvalitete postaje velik izazov u projektnom menadžmentu s porastom kompleksnosti, veličine i zahtjeva projekata. Iz tog razloga je problem raspoređivanja s ograničenim sredstvima iscrpno istraživan kroz prošla desetljeća, rezultirajući u velikom rasponu egzaktnih i heurističkih metoda rješavanja. U tom kontekstu se ovaj rad fokusira na primjenu genetskog programiranja za evoluciju heuristika raspoređivanja sposobnih za efikasno savladavanje generičkih projekata u statičkim i dinamičkim uvjetima. Za tu potrebu implementiran je hiper-heuristički model s mogućnošću nadogradnje. Izvršen je niz iscprnih pokusa s ciljem optimizacije parametara evolucije te generiranja što boljih rješenja. Analizirana je efikasnost predloženog postupka uzimajući u obzir postojeće heuristike raspoređivanja i uvjete okruženja.