Izrada BMS algoritma za monitoring Li-ion baterija : završni rad - Štambuk, Matej (M. Štambuk, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Sustav upravljanja baterijama provjerava stanje i štiti ćelije u bateriji. Njegova najvažnija zadaća je zaštititi bateriju te zabraniti njezino djelovanje izvan sigurnog raspona rada, dok je druga najbitnija zadaća maksimizirati kapacitet iste baterije korištenjem jedne od metoda balansiranja ćelija. U ovom je radu opisan način izrade i princip funkcioniranja primarne funkcije BMS-a što je zaštita baterija. Prikazan je postupak spajanja Arduino Mega s LTC6804-2 mikrokontrolerom te je objašnjen princip rada LTC-a. Nadalje, za sve to je izrađen kôd kojim se upravlja izrađenim sustavom te plan ugradnje u električno golf vozilo čije je stare olovne baterije trebalo zamijeniti novim, litij-ion baterijama.