Pronalaženje strategije u igrama s više igrača uz pomoć evolucijskih algoritama : završni rad - Škorjanc, Ivona (I. Škorjanc, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je objašnjena teorija ponovljenih igara s naglaskom na Iteriranu zatvorenikovu dilemu. Pojašnjene su strategije u toj igri, kako se ponašaju kooperativne i nekooperativne strategije. Ukratko je opisana glavna ideja evolucijskih algoritama. Objašnjeni su svi koraci potrebni za stvaranje programske implementacije: odabir genotipa, definicija funkcije dobrote, biranje ulaznih parametara, prikazivanje poteza u igri, traženje broja generacija te optimalne veličine populacije. Opisan je način na koji je organizirana programska implementacija. Naposljetku su prikazani dobiveni rezultati i zaključci.