Lokalizacija korisnika u prostoru korištenjem otiska jačine signala dostupnih wi-fi mreža i desktop aplikacija za interakciju korisnika sa sustavom grijanja i hlađenja : završni rad - Toplak, Teo (T. Toplak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad obuhvaća izradu programske podrške u sklopu projekta ENHEMS-Buildings uz cilj učinkovitog upravljanja potrošnjom energije u zgradama. Programska podrška uključuje nadograđenu Android mobilnu aplikaciju i Java EE server te novu Java desktop aplikaciju za interakciju korisnika sa sustavom grijanja i hlađenja. U sklopu programske podrške izrađena je i lokalizacija korisnika u prostoru putem WiFi mreža putem mobilne aplikacije koristeći metodu otiska jačine signala. Demonstracija projekta se nalazi na 9. katu neboderske zgrade Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva.