Projektiranje i testiranje silaznog prekidačkog regulatora s programirljivom frekvencijom prekapčanja i podesivom brzinom uključenja/isključenja FET sklopke : diplomski rad - Šušak, Dario (D. Šušak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Dva su pristupa problemu regulacije napona: linearni i prekidački pretvornici. U ovom radu je karakteriziran, projektiran i testiran rad silaznog prekidačkog regulatora s programljivom frekvencijom prekapčanja naponskog regulatora. Detaljno su opisane funkcijonalnosti svih digitalnih komponenti korištenih u dizajnu. Proveden je cjelokupni proračun komponenti za postavljanje frekvencije prekapčanja od 500 kHz. Karakterizacija sklopa je obavljena kroz mjerenja efikasnosti, valovitosti izlaznog napona, te testiranje rada sklopa na različitim frekvencijama. Također je provedeno mjerenje vođenih elektromagnetskih smetnji koristeći spektralni analizator i LISN sklop.