Alternativna tastatura za zaslone osjetljive na dodir temeljena na Fittsovom zakonu : završni rad - Šušnjara, Juraj (J. Šušnjara, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Predstavlja se problem pronalaska idealne tipkovnice za pojedini jezik te se ukazuju mane standardne QWERTY tipkovnice. Kako bi se pronašlo rješenje problema koristi se jednostavan Fittsov zakon pomoću kojeg se brojčano vrednuje svaka tipkovnica. Zbog velikog broja mogućih rješenja koristi se genetski algoritam u svrhu optimizacije i pronalaska tipkovnice s optimalnim razmještajem. Navodi se važnost eksperimentalne metode u potvrđivanju hipoteza.