Metode vizualizacije društvenih mreža : završni rad - Tomičić, Robert (R. Tomičić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad prikazuje skup ljudi na društvenoj mreži Facebook koji su međusobno povezani prijateljstvima. Takvu mrežu moguće je prikazati na mnogo načina no ovaj rad se fokusira na 3 prikaza i njihova 3 algoritma optimizacije. Prikazi koji su korišteni su silom usmjereni razmještaj, prikaz matricom susjedstva i kružni razmještaj. Svaki od prikaza ima svoje prednosti i nedostatke te je kroz obradu zaključeno koji prikaz je optimalan za koju mrežu.