Generiranje armature za trodimenzijske modele objekata : diplomski rad - Tomić, Josip (J. Tomić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje jedan od načina izrade animacija u 3D dizajnu te objašnjava moguće pojednostavljenje i ubrzanje procesa izrade. U ovom slučaju ubrzanje je ostvareno proceduralnim generiranjem armature za gotove modele. Razrađen je jedan od mogućih algoritama, a temelji se na petljama rubova mreže objekta. Opisani pristup podijeljen je u dva dijela, sadrži nekoliko parametara te omogućuje korisniku intervenciju u slučaju manjih pogrešaka. Rad pokriva detaljno objašnjenje implementacije u programskom alatu Blender i sadrži ocjenu izrađenog algoritma na nekoliko modela različitih svojstava. Na kraju su navedeni mogući pristupi za poboljšanje implementacije te alternativni načini generiranja kostura.