Algoritmi za skupu optimizaciju : završni rad - Ulaga, Lucija (L. Ulaga, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog završnog rada je upoznati se sa numeričkim metodama optimizacije koje se koriste na problemima čija evaluacija traje netrivijano dugo. Takva optimizacija naziva se skupa optimizacija. Kao primjeri algoritama za skupu optimizaciju uzeti su dva Powellova algoritma, NEWUOA i BOBYQA te implementirani u sustav ECF.