Analiza društvenih mreža primjenom knjižnice Snap.py : završni rad - Tubić, Lucija (L. Tubić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Objašnjeno je što je društvena mreža i što predstavljaju vrhovi i bridovi društvene mreže. Objašnjene su važnosti otkrivanja analize društvenih mreža i otkrivanja zajednica. Opisana su dva algoritma za otkrivanje zajednica, Girvan-Neman i CNM algoritam. Opisani su koraci navedenih algoritama, primjeri njihovih rezultata te je dana usporedba modularnosti, provodljivosti i unutarnjoj gustoći. Opisane su i small-world mreže, njihova svojstva te Watts-Strogatz model za njihovo stvaranje.