Razvoj digitalnog upravljačkog uređaja za Laboratorij učinske elektronike : diplomski rad - Veršić, Marin (M. Veršić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu predstavljen je i razrađen prijedlog digitalnog sklopovskog sustava za upravljanje učinskim pretvaračima. Ostvarene modulacije upravljačkog signala uključuju istosmjerni PWM signal, jednofazni sinusni PWM signal, trofazni sinusni PWM signal te trofazni sinusni PWM signal s utisnutim trećim harmonikom. Projektiranim sustavom podržano je, u okviru ograničenja sklopa, podešavanje svih parametara kojima se definira PWM signal. Posebna pozornost posvećena je korisničkom sučelju ko je izrađeno na način da podržava koncept vlasništva nad proizvoljnim brojem modulacijskih signala. U osnovi korisničke podrške uključena je i mogućnost postojanja više korisnik; najviše troje uslijed sklopovskih ograničenja. Ispravan rad projektiranog sustava testiran je na pultovima u Laboratoriju učinske elektronike, a modulacije signala snimljene su osciloskopom.