Hodanje robota NAO niz stepenice : završni rad - Vatavuk, Ivo (I. Vatavuk, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Hodanje NAO robota niz stepenice ostvareno je u programskom jeziku Python. V-Rep simulator je korišten za testiranje algoritama. Glavni problem s kojim se susreće je stabilnost dvonožnih hodača. Koncept Zero-Moment Point-a se koristi u svrhu razumijevanja stabilnosti dvonožnih hodača, iako se pozicija ZMP-a ne računa. ZMPom se indirektno upravlja pretpostavljajući njegov utjecaj na senzore sile na NAO-vim stopalima.