Sustav vizualne podrške za strukturirano učenje : diplomski rad - Vertlberg, Lara (L. Vertlberg, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad opisuje sustave vizualne podrške s naglaskom na vizualne rasporede i načine na koje oni pomažu djeci koja pate od poremećaja iz spektra autizma kod poticanja vještina sekvencioniranja, razumijevanja slijeda aktivnosti u vremenu, smanjivanja anksioznosti i općenito poteškoća u komunikaciji. U praktičnom dijelu rada implementiran je prototip aplikacije za mobilne telefone i tablete koji rade na operacijskom sustavu iOS temeljem postojećih ICT-AAC rješenja vizualnog rasporeda za web i uređaje s operacijskim sustavom Android te je opisan način korištenja implementirane aplikacije. Uspoređen je krajnji produkt praktičnog dijela diplomskog rada s odgovarajućom aplikacijom izrađenom za sustav Android te su opisane i objašnjene njihove međusobne razlike. Na kraju je dan pregled dodatnih karakteristika koje posjeduju neke slične, ali naprednije aplikacije s istom svrhom te su na temelju tih karakteristika predložene ideje za njezino poboljšanje.